Rengastien AUTOTARVIKE OY
EtusivuKalenteriTuloksetPörssiKerhotTiimit ja kuskitUutisetVideotValokuvatBlogiEsittelytSpeedwaysanamat
MM-karsinta U21, Krakova, Puola
25.05.2019 | Laji: Speedway

Salonen ja Säyriö jäivät ilman paikkaa U21 MM-finaaleissa

Speedwayn alle 21-vuotiaiden MM-semifinaalit ajettiin eilen. Yhteensä semfinaaleita ajettiin kolme. joista jokaisesta neljä nopeinta lunastivat paikkansa MM-finaaleihin. Finaaleita ajetaan kolme kappaletta, jonka jälkeen on selvillä luokan maailmanmestari. Suomella oli semifinaaleissa kaksi paikkaa. kun Timi Salonen oli hakemassa jatkopaikkaa Saksan Stralsundissa ja Niklas Säyriö Puolan Krakovassa.

Salosen kilpailu Saksassa alkoi neljännellä sijalla, joten avauserä ei vielä pisteitä tuottanut. Toinen erä jatkoi samaa kaavaa, suomalaisen ollessa maalissa jälleen neljäntenä. Kolmaskaan erä ei vielä avannut Salosen pistetiliä, mutta neljännestä erästä irtosi yksi piste kolmannen sijan turvin. Viimeisessä erässä Salonen jäi jälleen pisteittä. Näin ollen viisi ajettua erää tuottivat yhden ajetun pisteen ja sijan 15.

Krakovassa Säyriö sai pistetilin auki heti avauserässään ollen maalissa kolmantena. Seuraavasta erästä pistepussi ei kartunnut, mutta kolmas erä oli suomalaiselta vakuuttava. Siinä Säyriö ajoi maaliin toisena napaten kaksi pistettä itselleen. Neljäs erä tuotti yhden pisteen lisää, joten ennen viimeistä erää kasassa oli neljä pistettä. Se jäi lopulta myös lopulliseksi saldoksi, sillä viimeinen erä ei pisteitä tuonut. Säyriön ajamat neljä pistettä riittivät sijalle 12.

1. Gleb Chugunov, Venäjä 15
2. Wiktor Lampart, Puola 13+3
3. Patrick Hansen, Tanska 13+2
4. Rafal Karczmarz, Puola 13+1
5. Filip Hjelmland, Ruotsi 11
6. Jordan Stewart, Australia 10
7. Oleg Mihailovs, Latvia 9
8. Davis Kurmis, Latvia 7
9. Andriej Rozaliuk, Ukraina 7
10. Jack Thomas, Iso-Britannia 6
11. Philip Hellström Bängs, Ruotsi 5
12. Niklas Säyriö, Suomi 4 (1,0,2,1,0)
13. Niels-Oliver Wessel, Saksa 3
14. Patrik Mikel, Tsekki 3
15. Andrei Popa, Romania 1
16. Dennis Fazekas, Unkari 0

Teksti: Matias Hirsimäki, Ratalajiryhmä/SML


 
  KALENTERI
  Speedwaysanomat