Rengastien AUTOTARVIKE OY
EtusivuKalenteriTuloksetPörssiKerhotTiimit ja kuskitUutisetVideotValokuvatBlogiEsittelytSpeedwaysanamat
Henkilökohtainen PM-finaali, Axewalla, Ruotsi
03.08.2019 | Laji: Maarata

Jesse Mustonen ajoi vakuuttavasti Pohjoismaidenmestariksi

Maaradan Pohjoismaiden mestaruus ratkaistiin tänään Axewallassa Ruotsissa ajetussa kilpailussa. Suomalaisista menestystä olivat tavoittelemassa Jesse Mustonen, Henri Ahlbom, Simo Pulli ja Max Koivula.

Jesse Mustonen oli eilen illalla samalla radalla ajetussa joukkue PM-finaalissa hirmuisessa vauhdissa ja jatkoi samaa vahvaa ajoa myös tänään.

Alkueristä varkautelainen keräsi eniten pisteitä. Viidestä alkuerästään Mustonen voitti neljä ja oli kerran toinen. Yhteensä alkueristä kertyi 19 pistettä. Ahlbom keräsi alkueriin mukavat 14 pistettä, Koivula ajoi pisteitä 13 ja Pulli 11. Kaikki suomalaiset lunastivat paikan semifinaaleihin.

Semifinaalieränsä Mustonen voitti myös ja selvitti tiensä finaalierään parhaana pistemiehenä. Ahlbom oli semifinaalinsa toinen ja Pulli sekä Koivula omissaan kolmas. Näin ollen kaikki suomalaiset selvisivät myös finaaliin.

Kuuden kuljettajan finaalissa Mustonen otti ulkoradalta parhaan startin ja ajoi selvään voittoon ja Pohjoismaiden mestariksi. Kotiyleisön riemuksi Tomas H. Jonasson ajoi toiseksi ja Tanskan Kenneth Hansen kolmanneksi. Ahlbom ajoi neljänneksi, Pulli viidenneksi ja Koivula kuudenneksi

- Todella hieno fiilis, uran ensimmäinen henkilökohtainen PM-kulta. Kahta mestaruutta lähdin tavoittelemaan ja se saavutettiin, niin olen tyytyväinen, toteaa Mustonen.

- Kilpailu sujui tosi hyvin. Viidestä alkuerästä voitin neljä. Yhdessä jäin toiseksi Hansenin jälkeen. Finaalissa valitsin ulkoradan ja sain sieltä hyvän startin. Pääsin ekana valliin ja sen jälkeen annoin vaan mennä, kommentoi Mustonen päivän kilpailuaan.

1. Jesse Mustonen, Suomi 19+4+5
2. Tomas H Jonasson, Ruotsi 16 +3+4
3. Kenneth Hansen, Tanska 18 +4+3
4. Henri Ahlbom, Suomi 14 +3+2
5. Simo Pulli, Suomi 11+2+1
6. Max Koivula, Suomi 13+2+0
7. Kim Rudi Juritzen, Norja 9+1
8. Joel Andersson, Ruotsi 9 +1
9. Andreas Bergström, Ruotsi 11+0
10. Viktor Palovaara, Ruotsi 7 +0
11.Tommy Thu, Norja 9
12. Jakub Bukhave, Tanska 6
13. Jimmy Sørensen, Tanska 6
14. Per-Ola Klasson, Ruotsi 3
15. Hasse Prytz, Norja 1

Teksti Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team


 
  KALENTERI
  MultiCopterCenter.com

Speedwaysanomat

Tilitoimisto Ulla Mursula