Rengastien AUTOTARVIKE OY
EtusivuKalenteriTuloksetPörssiKerhotTiimit ja kuskitUutisetVideotValokuvatBlogiEsittelytSpeedwaysanamat
MM-karsintojen finaali, Scheessel, Saksa
25.08.2019 | Laji: Maarata

Jesse Mustonen maaradan MM-sarjaan 2020

Maaradan MM-karsintojen finaali, Challenge, ajettiin tänään Scheesselissä Saksassa. Suomen Jesse Mustonen lähti 16 muun kuljettajan kanssa tavoittelemaan paikkaa neljän parhaan joukoon ja pääsyä ensi vuodeksi maaradan MM-sarjaan.

Mustosen kilpailu alkoi upeasti kahdella erävoitolla. Kolmannessa erässään mies saavutti ruutulipun toisena Saksan 60-vuotiaan veteraanin Bernd Dienerin perässä. Neljännen eränsä suomalainen voitti ja tässä vaiheessa kaikki näytti todella hyvältä.

Varkautelaisen viides erä toi kuitenkin sydämentykytyksiä. Mustonen ajoi starttiritsaan ja tuli hylätyksi. Pistepussi ei siis kasvanut. 15 pistettä riitti kuitenkin komeasti semifinaaleihin.

Semifinaalierä lisäsi painetta kypärässä. Erän alku oli hyvä, mutta toisella kierroksella polttoaineletku katkesi ja edessä oli keskeytys. Näin toinen pisteetön erä putkeen ja Mustosen tilanne jatkoonpääsyn suhteen meni jännäksi.

Mustosen kasaamat 15 pistettä riittivät viimeisenä miehenä viiden parhaan kuljettajan finaaliin. Pelin henki oli selvä. Finaalissa piti onnistua, jos jatkoon mieli.

Savon maaratatykki hallitsi kovassa paikassa hermonsa mestarillisesti. Mies ajoi finaalissa kolmanneksi ja se riitti nostamaan hänet loppupisteissä neljänneksi ja paikka maaradan MM-sarjassa kaudelle 2020 oli varma.

- Jatkopaikkaa tultiin hakemaan ja se saavutettiin, niin tottakai olen tyytyväinen, toteaa Mustonen.

- Kilpailun alku oli tosi hyvä. Sitten tuli kaksi nollaerää peräkkäin, kun ensin ajoin ritsaan ja sitten oli teknisiä ongelmia. Siitä ei kuitenkaan masennuttu vaan keskityttiin täysillä finaaliin ja lopputulosta mietittiin sen jälkeen, kommentoi Mustonen kilpailuaan.

- Rata oli aika haastava, syvää ja pehmeää materiaalia. Kurveihin tuli syviä uria, joista pyörä nousi välillä kokonaan ilmaan. Tarkkana sai olla. Mutta jatkoon päästiin, nyt voi huokaista helpotuksesta ja tuulettaa, toteaa tyytyväinen Mustonen lopuksi.

1. Stephan Katt Saksa 23
2. Bernd Diener Saksa 22
3. Josef Franc Tsekki 19
4. Jesse Mustonen Suomi 17 (4,4,3,4,T,d,2)
5. Richard Hall Iso-Britannia 16
6. Kenneth Kruse Hansen Tanska 13
7. Jörg Tebbe Saksa 12
8. Max Dilger Saksa 12
9. Martin Malek Tsekki 11
10. Gaetan Stella Ranska 10
11. Hynek Stichauer Tsekki 9
12. Zach Wajtknecht Iso-Britannia 6
13. Jarno de Vries Hollanti 3
14. Stephane Tresarrieu Ranska 3
15. David Pfeffer Saksa 2
16. Henry van der Steen Hollanti 2
17. Marcel Dachs Saksa 0

Teksti Tomi Nevanperä, Must One's Racing Team


 
  KALENTERI
  MultiCopterCenter.com

Speedwaysanomat

Tilitoimisto Ulla Mursula