Etusivu  |   Kerhon tiedot  |   Historia  |   Speedwayrata  |   Kilpailukalenteri  |   Tuloksia  |   Uutiset  |   Valokuvat

Henkilökohtainen SM-finaali, Kauhajoki
03.02.2018 - Laji: Jääspeedway
Järjestäjä: Kauhajoen Moottorikerho ry ( KauhjMK )

Mats Järf uusi mestaruutensa Kauhajoella

Jääspeedwayn henkilökohtainen SM-finaali kaasuteltiin tänään Kauhajoella. Kilpailuun oli ilmoittautunut 17 kuljettajaa, joten ennen varsinaisen kilpailun alkua ajettiin karsintaerä, jonka viimeinen jäi kilpailun varamieheksi. Ennakkosuosikkina kilpailuun lähti hallitseva mestari Vaasan Mats Järf, joka viime kerralla ajoi Kauhajoella siis SM-kultaa. Haastajiakin Järfille löytyi sillä mukana olivat muun muassa Timo Kankkunen, Matti Isoaho sekä karsintaerästä paikan kilpailuun napannut Ruotsin Tommy Flyktman.

Alkuerien parasta vauhtia pitikin juuri Järf. Viidestä ajetusta alkuerästä pisteitä kertyi pisteen vajaa maksimit eli 14. Ainoan pisteensä Järf menetti Isoaholle erässä yhdeksän. Myös Isoaho päätyi alkuerissä 14 pisteeseen, joten kaksikko jatkoi suoraan finaaliin. Semifinaaliin tiensä selvittivät 13 pisteen miehet Kankkunen ja Flyktman, sekä 10 pistettä kasannut Christer Biskop. Viimeisen paikan semifinaalissa vei yhdeksän pisteen Kai Lehtinen.

Semifinaalin voittoon kaasutteli sisäradalta startannut Kankkunen. Samalla Kankkunen nosti itsensä mukaan finaaliin. Toinen semifinaalista jatkoon ajanut oli Biskop. Ruotsalainen Flyktman oli semifinaalin kolmas ja kilpailun viides. Lehtinen jäi semifinaalin viimeiseksi ja kilpailussa sijalle kuusi.

Finaalissa Järf otti jälleen omansa ollen ruutulipulla ensimmäisenä. Näin ollen vaasalainen pääsi jälleen juhlimaan Kauhajoella mestarina. Hopeaa ajoi itselleen Kankkunen ja Isoaho saalisti itselleen pronssia. Biskop jätettiin finaalissa neljänneksi.

Mestaruus oli Järfille toinen putkeen. Viimeisen kuuden kauden aikana vaasalainen on ollut viidesti palkintokorokkeen keskimmäisellä korokkeella mestarina.