Etusivu  |   Kerhon tiedot  |   Historia  |   Speedwayrata  |   Kilpailukalenteri  |   Tuloksia  |   Uutiset  |   Valokuvat

Henkilökohtainen SM-finaali, Kauhajoki
23.02.2019 - Laji: Jääspeedway
Järjestäjä: Kauhajoen Moottorikerho ry ( KauhjMK )

SM-finaalin kuljettajat selvillä

Jääspeedwayn SM-finaalin osallistujat ovat selvillä. Suoraan nimetyt ja karsintakilpailusta jatkoon päässeet kuljettajat ratkaisevat paremmuutensa Kauhajoella Suupohjan moottoristadionilla 23. helmikuuta.

Kilpailupaikka on sama, missä järjestettiin tammikuun alussa MM-karsintakilpailu. Stadionin rata on saanut kiitosta kuljettajilta jo aiemmin järjestettyjen kilpailuiden perusteella, joten odotettavissa on hieno kamppailu Suomenmestaruudesta. Ennakkosuosikkeina voidaan pitää hallitsevaa Suomen mestaria Mats Järfiä, samoin hyviä otteita Ruotsin liigassa näyttäneitä Tomi Tania ja Matti Isoahoa.

Kokkolan Christer Biskop on osoittanut hyviä esityksiä niin viime vuonna kuin alkukauden MM-karsinnassakin. Oma sanansa on takuulla sanottavana myös jääspeedwayn ikinuorelta Timo ” Tiri” Kankkkuselta. Mutta kuten vanha viisaus on osoittanut, nimillä voidaan spekuloida, mutta kilpailu on kilpailu, ja sen jälkeen meillä on uusi Suomen mestari vuodelle 2019.

– Tilanne näyttää hyvältä finaalin osalta, ja mitaleista tullaan käymään tiukkaa taistelua laajalla rintamalla. SM-finaali toimii osaltaan näytönpaikkana PM-finaalin kuljettajia valittaessa. Tänä vuonna on Ruotsin vuoro järjestää PM-finaali, joka ajetaan 9.3.2019 Böllnasissa, kommentoi jääspeedwayn lajivastaava Janne Vilponen.

SM-finaaliin 2019 osallistuvat kuljettajat ajajanumeroineen:
1. Tomi Tani, VRT
2. Andrew Barret, SeMK
3. Jero Kirilov, PirMM
4. Teppo Toivola, A-SMP
5. Mats Järf, VMK
6. Riku Laurunen, PirMM
7. Jani-Pekka Koivula, KaMoKe
8. Christer Biskop, K-GMK
9. Jussi Nyrönen, P-KMK
10. Timo Kankkunen, P-KMK
11. Matti Isoaho, OMK
12. Rami Systä, JaMoKe/UA
13. Tomi Norola, SeMK
14. Mikko Mäkinen, ValkMk
15. Markku Larronmaa, VRT
16. Jukka-Pekka Seppä, VaMP

Kilpailun varamiehet:
17. Timo Smed, OMK
18. Jarno Siltakoski, OMK

Teksti: Timo Eronen


Ilmoittautuminen jääspeedwayn tämän vuoden SM-finaaliin umpeutui 10. tammikuuta. Määräaikaan mennessä kilpailuun tuli 23 ilmoittautumista, joten ennakkotietojen mukaisesti edessä on karsintakilpailun järjestäminen. Se ajetaan Seinäjoen Kyrkösjärvellä lauantaina 26. tammikuuta kello 12.00.

Ilmoittautuneista ajajista SM-karsintaan on nimetty ja seuraavassa listassa mainitulle ajonumerolle arvottu: 1) Markku Larronmaa VRT, 2) Heikki Kirilov PirMM, 3) Jani-Pekka Koivula KaMoKe, 4) Tomi Norola SeMK, 5) Janne Ruismäki A-SMP, 6) Tommi Suolammi TamMC, 7) Teppo Toivola A-SMP, 8) Jarno Siltakoski OMK, 9) Jero Kirilov PirMM, 10) Mika Helin FMS, 11) Mikko Mäkinen ValkMK, 12) Riku Laurunen PirMM, 13) Jukka-Pekka Seppä VaMP, 14) Rami Systä JaMoKe/Ua, 15) Andrew Barrett AU, 16) Timo Smed OMK. SM-karsinnasta finaaliin jatkaa yhdeksän ajajaa omalle paikalle ajokaavioon ja heidän lisäksi kaksi vara-ajajaa.

Jääspeedwayn SM-finaali ajetaan Kauhajoella 23. tammikuuta. Päivän tapahtuma alkaa ajajaesittelyllä kello 12.00. Suoraan mukaan SM-finaalin ajokaavioon on nimetty: Tomi Tani VRT, Timo Kankkunen P-KMK, Jussi Nyrönen P-KMK, Christer Biskop KMS, Matti Isoaho OMK, Tomi Kirilov PirMM, hallitsevana mestarina Mats Järf VaMK.

TEKSTI: Ratalajiryhmä/SML


Jääspeedwayn järjestyksessään 62. henkilökohtainen SM-finaali ajetaan lauantaina helmikuun 23. päivä Kauhajoella. SM-finaali on kauden toinen isompi tapahtuma paikalliselle moottorikerholle, sillä samalla radalla ajetaan jääspeedwayn henkilökohtainen MM-karsinta 12. tammikuuta. Joulukuun alussa ajetulla Moottoriliiton harjoitusleirillä suoritetun katsastuksen perusteella paikat MM-karsintoihin on jo jaettu, mutta SM-finaalin suhteen kaikki on päivämäärää lukuun ottamatta edelleen avoinna.

Ilmoittautuminen tämän kauden SM-finaaliin on nyt avattu Moottoriliiton nettisivuilla, ratalajien omassa osiossa jääspeedwayn SM-finaalin alla. Ilmoittautuminen SM-finaaliin päättyy 10. tammikuuta kello 23.59. Kun ilmoittautuneiden määrä on tiedossa määräajan päätyttyä, tekee lajiryhmän päätöksen mahdollisen karsintakilpailuin järjestämisestä ja siihen osallistuvista kuljettajista. Mahdollisen SM-karsintakilpailun päivämäärä on lauantai 3. helmikuuta 2019.

TEKSTI: Ratalajiryhmä/SML


Yhteystiedot
Kauhajoen Moottorikerho ry ( KauhjMK )
050 - 544 7110, Timo Kujanpää
timo.kujanpaa@skanska.fi
www.kauhajoenmoottorikerho.fi

 
 
Kilpailukalenteri

 Henkilökohtainen SM-finaali, Kauhajoki
 23.02.2019 Jääspeedway

Päivitetty 24-tunnin sisällä
  Speedway.fi

  Kauhajoen Moottorikerho ry  |  Pihlajakuja 15, 61800 Kauhajoki  |  050 - 544 7110, Timo Kujanpää  |  timo.kujanpaa@skanska.fi  |  www.kauhajoenmoottorikerho.fi