EtusivuKalenteriTuloksetPörssiKerhotTiimit ja kuskitUutisetVideotValokuvatBlogiEsittelytSpeedwaysanamat

SPEEDWAY: SM-liiga, 5.9.2015, Varkaus
05.09.2015 - Ratalajiryhmä / SML

Sand Blowers kiri mestariksi

Speedwayn SM-liiga vuosimallia 2015 huipentui tänään Varkaudessa, jossa ajettiin kauden kymmennes ja samalla viimeinen osakilpailu. Kauden mitalistit olivat jo selvillä, mutta kolmella kärkijoukkueella oli mahdollisuus mestaruuteen. Sarjakärjessä kisaan lähtenyt Lahden Haukat joutui antamaan tasoitusta ennen kuin yhtäkään erää oli ajettu, sillä joukkueen ykköskuski Kauko Nieminen oli sivussa ja joukkue käytti sijaisajajaa Niemisen erissä. Haastajat Sand Blowers ja Kotkat olivat matkassa ykkösmiehistöillään ja kotijoukkue Ankkurit oli myöskin sekoittamassa pakkaa.

Sand Blowers ja Kotkat lähtivät heti alusta saakka omille teilleen. Lopulta kilpailun voitosta nähtiin hieno näytös näiden kahden joukkueen välillä. Vahvimmaksi osoittautui Hyvinkään Sand Blowers 40 pisteellään. Joukkueen ykköstykki tuore Suomenmestari Timo Lahti keräsi viidestä erästään 14 pistettä, Jari Mäkinen kasasi 11, Teemu Lahti yhdeksän ja Nike Lunna kasvatti voittajien pistepottia kuudella.

Seinäjoen Kotkat jäi niukasti toiseksi hävittyään Sand Blowersille vain neljällä pisteellä. Joukkue koki kilpailussa epäonnea Jooa Partasen ja Mika Lopin kaaduttua kilpailun tuoksinassa. Joukkueen parhaana pistemiehenä toimi kuudesta erästää 14 pistettä ajanut Tero Aarnio. Juha Hautamäen saldo oli 10 pistettä, Partanen sai kasaan yhdeksän ja Loppi kolme pistettä.

Jos oli Kotkilla epäonnea, niin Haukkojen päivä oli sysimusta. Vajaalla miehistöllä kilpailuun lähtenyt lahtelaisjoukkue menetti kaksi kuskia lisää kilpailun aikana. Ainoastaan Tomi Reima ajoi kaikki eränsä. Niko Siltaniemi ja Jiri Nieminen kolaroivat keskenään ja molempien kilpailu päättyi siihen. Siltaniemi ehti ajamaan seitsemän pistettä, Nieminen kaksi ja Reima ajoi eristään viisi pistettä. Haukat jäi kilpailussa viimeiseksi, sillä kotijoukkue Ankkurit keräsi kymmenen pistettä enemmän. Alexei Guzaev ja Niklas Säyriö ajoivat kahdeksan pistettä mieheen, loppujen jakautuessa Mustosten veljesten kesken.

Voitollaan Sand Blowers nousi mestariksi, ennen Kotkia ja sarjakärjessä kilpailuun startannutta Haukkoja. Ankkureiden paluu SM-liigaan päättyi sijaan neljä ja Porin Nopea Racing jäi liigan jumboksi.

Tulokset:
1. Sand Blowers, HyMK 40: Timo Lahti 14, Nike Lunna 6, Jari Mäkinen 11, Teemu Lahti 9
2. Kotkat, SeMK 36: Juha Hautamäki 10, Tero Aarnio 14, Mika Loppi 3, Jooa Partanen 9
3. Ankkurit, VRT 24: Jesse Mustonen 6, Alexei Guzaev 8, Aki-Pekka Mustonen 2, Niklas Säyriö 8
4. Haukat, SsMK 14: Kauko Nieminen R/R, Niko Siltaniemi 7, Jiri Nieminen 2, Tomi Reima 5

*Sand Blowersin Timo Lahti johdatti joukkueensa Suomenmestaruuteen Varkaudessa. Kuva: Matias Hirsimäki*