EtusivuKalenteriTuloksetPörssiKerhotTiimit ja kuskitUutisetVideotValokuvatBlogiEsittelytSpeedwaysanamat
MAARATA: PM-finaali ruotsalaisten juhlaa
03.09.2017 - Ratalajiryhmä / SML

PM-finaali ruotsalaisten juhlaa

Maaradan henkilökohtainen PM-finaali ajettiin eilen lauantaina Ruotsin Mantorpissa. Mantorptravetin raviradalla kohtasi 17 kivenkovaa Pohjoismaista maaratakuljettajaa. Suomella oli kilpailussa kolme paikkaa Klaus-Peter Gerdemannin, Aarni Heikkilän sekä Simo Pullin ollessa taistelemassa pisteistä. Jokaiselle kuljettajalle kertyi viisi alkuerää, jonka jälkeen 10 parasta jatkoi kahteen semifinaaliin ja näistä viisi parasta lunastivat finaalipaikat.

Alkuerissä parasta vauhtia suomalaisista piti Heikkilä, päätyen 12 pisteeseen. Heikkilä ajoi yhden erävoiton, kaksi kakkossijaa, yhden kolmossijan ja kerran Heikkilä jäi pisteittä. 12 pistettä riittivät myös viemään Heikkilän semifinaaleihin. Gerdemann ja Pulli olivat myös hyvässä vauhdissa päätyen molemmat 11 pisteeseen. Näin ollen kaikki kolme suomalaista selvittivät tiensä semifinaaleihin.

Kaikki kolme suomalaista nähtiin lopulta päivän ensimmäisessä semifinaalissa. Gerdemann ajoi maaliin toisena, mutta pisteet eivät aivan riittäneet finaaliin ja lopullinen sijoitus oli kuudes. Heikkilän haaveet finaalipaikasta kaatuivat semifinaalin keskeytykseen. Näin ollen Heikkilä jäi 12 pisteeseen ja sijalle kahdeksan. Pulli oli semifinaalin maalissa neljäntenä ottaen pisteen. Pullin lopullinen sijoitus kilpailussa oli yhdeksäs.

Kilpailu oli lopulta ruotsalaisten juhlaa kotiradalla, sillä kaikki viisi finaaliin selvinnyttä kuljettajaa tulivat Ruotsista. Finaalin voittoon ja Pohjoismaiden mestaruuteen ajoi Robin Aspegren. Hopeaa ajoi Anders Mellgren ja pronssille Andreas Bergström.