Rengastien AUTOTARVIKE OY
EtusivuKalenteriTuloksetPörssiKerhotTiimit ja kuskitUutisetVideotValokuvatBlogiEsittelytSpeedwaysanamat
SPEEDWAY: Liigamestaruus ratkeaa lauantaina Kuusankoskella
13.09.2019 - Ratalajiryhmä / SML

Speedwayn SM-liiga huipentuu lauantaina Kuusankosken Kymin kentällä ajettavaan liigafinaaliin. Kahdeksan ottelun runkosarja on takanapäin, ja sen lähes näytöstyyliin nimiinsä vienyt Kuusankosken Moottorikerhon Mad-Croc Speedway sai voiton kautta järjestelyoikeudet liigafinaalille. Joukkue satsasi kauden aikana rajusti paitsi radalla, myös kotiotteluunsa ja otti sitä kautta työvoiton runkosarjassa kilpakumppaneistaan. Lauantain liigafinaalissa se marssittaa esittelyyn Timo Lahden perässä venäläisen Vadim Tarasenkon ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella SM-liigassa esiintyvän, Kuusankosken oman Tero Aarnion. Joukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Liigafinaaliin suoritetun arvonnan perusteella sinisellä värillä lauantaina mukaan starttaa Hyvinkään Sand Blowers. Joukkue sijoittui runkosarjassa viidenneksi, ja oli totuuden nimissä omalla paikallaan sarjataulukossa. Pari tilannetta kauden aikana eri suuntaan olisi saattanut muuttaa sijoitusta parempaan, mutta nyt joukkueella on mahdollisuus näyttää lauantaina, mikä heidän lopullinen tuloskunto tällä kaudella on. Vauhdikkaassa lajissa Sand Blowers on tällä kaudella tilastokummajainen, sillä toukokuun lopulla alkaneessa SM-liigassa he ovat esiintyneet jokaisessa ottelussa samalla kokoonpanolla, kuin nyt lauantain finaalissa.

Valkoisella lauantaina ajava Kojootit Haapajärveltä on ollut mukana ensimmäistä kauttaan paikallisen kerhon omalla joukkueella. Joukkueen kantavana voimana ovat olleet Vuolaksen veljekset. He ovat kantaneet yhdessä päävastuun pisteiden keräämisessä. Finaaliotteluun joukkueeseen on värvätty kolmanneksi kuljettajaksi nokialainen Max Koivula. Runkosarjassa joukkue kohtasi Porin Nopea Racingin kahdesti, ja molemmat olivat kertaalleen toistaan parempia yhteispisteiden mennessä 42-36 Kojooteille. Nyt on Kojoottien paikka ottaa niskalenkki viime vuoden mestareista mitalitaistossa!

Kolmena edellisenä vuotena SM-kultaa voittanut Porin Nopea Racing menetti henkilökohtaisessa SM-finaalissa joukkueensa tukipilarin Jooa Partasen loppukaudeksi sairastuvalle. Se pakotti joukkueenjohdon koviin ratkaisuihin liigafinaalin suhteen, ja mukana on kauden aikana käytetyt ulkomaalaisvahvistukset Christoffer Selvin SE ja Davis Kurmis LV. Aiempia vuosia matalammalla profiililla kauteen lähtenyt joukkue on lauantaina puoli yllättäen tilanteessa, jossa se taistelee kahdesta kirkkaammasta mitalista tosissaan.

Vihreällä värillä kaavion alimmaisena kilpaa ajaa lauantaina Kauhajoen Moottorikerhon RTC-Racing. Niklas Säyriön loukkaannuttua kesäkuussa on joukkue ajanut muuttuvalla kokoonpanolla mallikkaasti kohti liigafinaalia. Vaikka Mad-Croc Speedwaylle tuli takkiin sarjataulukossa selvästi, oli joukkue toisaalta sitten Porin Nopea Racingiin verrattuna lähes yhtä selvästi parempi. Lauantaina joukkueessa ajaa Rasmus Broberg SE, joka on kolmikon ainoa alkuperäinen RTC-kuljettaja kauden alusta asti. Latvialainen Kastas Puodzuks aiheutti Timo Lahdelle hänen toistaiseksi ainoan pistemenetyksen tällä kaudella SM-liigassa samalla Kuusankosken radalla. RTC-Racingin numerolla kolme ajaa Henri Ahlbom.

Speedwayn SM-liigan ensimmäinen ”kerrasta poikki”-liigafinaali siis Kuusankoskella nyt lauantaina 14.9.2019!

SPEEDWAYN SM-LIIGAFINAALI 14.9.2019 KLO 14.00, ILMOITETUT KOKOONPANOT
MAD-CROC SPEEDWAY: 1) Timo Lahti, 2) Vadim Tarasenko RU, 3) Tero Aarnio ja jj Mikael Teurnberg
SAND BLOWERS: 1) Timi Salonen, 2) Toni Hyyryläinen, 3) Janne Ruismäki ja jj Ekku Salonen
KOJOOTIT: 1) Antti Vuolas, 2) Niilo Vuolas, 3) Max Koivula ja jj Juho Ruuska
PORIN NOPEA RACING: 1) Christoffer Selvin SE, 2) Davis Kurmis LV, 3) Marko Suojanen ja jj Ville Setälä
RTC-RACING: 1) Rasmus Broberg SE, 2) Kastas Puodzuks LV, 3) Henri Ahlbom ja jj Timo Kujanpää

Ottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 14.00. Runkosarjan ottelussa yleisöä oli paikalla runsaasti, joten tule ajoissa paikalle nähdäksesi kauden päätösottelun speedwayn SM-ligassa kokonaisuudessaan. Tervetuloa mukaan!

TEKSTI: Ratalajiryhmä/SML
Ratalajiryhmä / SML - -
  UUTISPALSTA
2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012
2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004

JÄÄSPEEDWAY: SM-finaali siirtyy loppuvuoteen
13.03.2020 - Ratalajiryhmä / SML
RATALAJIT: Jääspeedwayta peruttu, maaradan SM-ilmoittautuminen
10.03.2020 - Ratalajiryhmä / SML
JÄÄSPEEDWAY: Ala-Riihimäki EM-finaaliin
10.03.2020 - Ratalajiryhmä / SML
Jääspeedwayta peruttu, maaradan SM-ilmoittautuminen
10.03.2020 - Sivuston ylläpito
JÄÄSPEEDWAY: Ove Ledström pohjoismaidenmestariksi Varkaudessa
07.03.2020 - Ratalajiryhmä / SML
RATALAJIT: Kilpailukalenteri 2020
07.03.2020 - Ratalajiryhmä / SML
JÄÄSPEEDWAY: Valinnat henkilökohtaiseen PM-finaaliin
24.02.2020 - Ratalajiryhmä / SML
JÄÄSPEEDWAY: SM-finaalia siirretään
11.02.2020 - Ratalajiryhmä / SML
JÄÄSPEEDWAY: SM-finaalin arvonta ja edustustehtäviä
31.01.2020 - Ratalajiryhmä / SML
RATALAJIT: SM-finaalien päivämäärät selvillä
31.01.2020 - Ratalajiryhmä / SML
JÄÄSPEEDWAY: Kauhajoen MM-karsinta peruttu, SM-ilmoittautuminen auki
02.01.2020 - Ratalajiryhmä / SML
  MultiCopterCenter.com

Speedwaysanomat

Tilitoimisto Ulla Mursula