Rengastien AUTOTARVIKE OY
EtusivuKalenteriTuloksetPörssiKerhotTiimit ja kuskitUutisetVideotValokuvatBlogiEsittelytSpeedwaysanamat
Vili HautalaVili valmiina minispeedwaykauteen

Kymmenvuotiaalla kauhajokisella Vili Hautalalla on jo monta pokaalia, vaikka yhtään kisastarttia ei olekaan takana. Syksyllä hän sai Kauhajoen moottorikerhon Vuoden kuljettaja - pytyn. Seinäjoen moottorikerho palkitsi Vilin ahkerimman treenaajan pytyllä. Seinäjoen naisjaostonkin pytyn Vili pokkasi. Pokaalit tulivat innostuksesta ja ahkeruudesta. Viime kesänä Vili kävi isänsä Anssin kanssa kolme kertaa viikossa treenaamassa Seinäjoen Routakalliolla. - Kertaakaan ei kumpikaan sanonut, ettei mennä, kertoo Anssi Hautala. Tulevana kesänä treenaaminen onkin huomattavasti helpompaa, kun Kauhajoelle valmistui oma rata.

Innostus speedwayhin iski, kun Kauhajoella järjestettiin Moottoriliiton Ihanaa-projektin tutustumisviikonloppu. Tapahtuma oli elokuussa 2004 ja vielä samana syksynä Vilille hankittiin 50-kuutioinen minipyörä. Ensimmäiset harjoitukset poika ajoi pellolla. Talvella pyörä vaihtui ensimmäiseen 80-kuutioiseen ja harjoitukset naapurin Heikkilän Jussin tekemällä jääradalla alkoivat. Kilpaileminenkin olisi jo viime kesänä kiinnostanut, mutta sääntöjen ikäraja esti sen. Tulevalla kaudella Vili sitten onkin Kauhajoen laina Seinäjoen moottorikerhon minijoukkueessa.

Muut minijoukkueen kuljettajat ovat Viliä vanhempia, mutta se ei poikaa haittaa. Itse hän pitää kovimpana vastuksenaan Varkauden Kalle Katajistoa. - Vili arveli, ettei hän koskaan pysty voittamaan Kallea, kertoo Anssi-isä. - Mutta sanoin, että aina on lähdettävä sillä asenteella, että voittaa. Tosin häviämäänkin on opittava. Seinäjoen joukkueella on tavoitteena kirkastaa viimekesäinen SM-hopea kullaksi.

Kokeneet lajin miehet näkivät heti, että Vilillä on luontaisia lahjoja lajiin. - Hän kyllä kuuntelee kokeneiden kuljettajien neuvoja ja ottaa niistä opikseen. Viissatasten kuljettajista Vilillä on yksi ylitse muiden: Seinäjoen Rene Lehtinen. - Reneltä ostimme ensimmäisen pyörän.

Vili käy Luomankylän ala-astetta ja harrastaa speedwayn lisäksi sählyä viikottain Kainaston nuorisoseuralla.

Vili Hautalalle on valmistumassa omat kotisivut. Osoitteesta www.vilispeedway.com voi käydä katsomassa, mitä nuorelle tulevaisuuden toivolle kuuluu.

Teksti:Päivi Lahti-Kuusisto
  KALENTERI
Idän Ritarit Racing Ry
Harri "HAKKI" Saari
Kille Lahtinen palkittiin elämäntyöstä
Jari Mäkinen
Teemu ja Timo Lahti
Speedway team Aarnio
Hopeapiikit
Tommy Flyktman
Pirkan Mooottorimiehet ry
Eastlands Engineering
Rene Lehtinen
  Vili Hautala
  MultiCopterCenter.com

Speedwaysanomat

Tilitoimisto Ulla Mursula